Vette Sletten – Foodblog

Super Makkelijke Britse fishcakes

Ready Stead Cook en fishcakes stonden aan de wieg van mijn affaire met de Britse keuken. Fishcakes combineren namelijk twee van mijn favoriete ingrediënten: vis en aardappel. Ze worden ook nog gebakken in ruim boter en dan weet je eigenlijk meteen al dat niet heel veel mis kan gaan.

Toen ik zelf voor de eerste keer fishcakes maakte, maakte ik ze van verse vis. Dit leek me chique en correct. Maar toen ik blut was en ze een keer van blikvis maakte bleek dit nog duizend keer lekkerder te zijn.

Als goed ingeburgerde Indo houd ik van niets meer dan geld besparen en smaakpapillen plezier, dus hieronder vind je mijn recept voor fishcakes die je maakt van ingrediënten die je over het algemeen wel in huis hebt.

Super makkelijke Britse fishcakes uit de Voorraadkast

Dit is een recept voor super makkelijke en lekkere fishcakes gemaakt van ingrediënten uit de voorraadkast.
Gang Borrelhap, Hoofdgerecht, Lunch, Snack
Keuken Brits, Engels
Trefwoord aardappel recept, blikvis, fishcakes, makkelijke vis, vis recept, vis uit blik
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 23 minuten
Porties 2

Ingrediënten

  • 1 blik vis ik gebruik zelf tonijn, let op het MSC-keurmerk
  • 3 medium zacht kokende aardappelen ongeveer gelijk in gewicht als de inhoud van het blik
  • zout
  • peper
  • cayenne optioneel
  • patentbloem
  • boter

Voor de saus (optioneel)

  • meer boter
  • 250 ml room
  • witte wijn
  • 1 klein bosje dragon

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijdt ze in grove brokken. Kook ze in 10 tot 15 minuten compleet zacht en gaar.
  • Laat intussen de vis uitlekken en trek het in een grote kom in fijnere stukken met peper, zout en eventueel de cayenne.
  • Giet de aardappelen af en pureer ze in de pan. Ik pureer ze zelf wat grover, maar doe wat jij lekker vindt.
  • Doe de aardappelen bij de vis en meng alles tot de textuur die jou het lekkerst lijkt. Ik vind het zelf fijner als de vis en puree niet volledig vermengd zijn, dit geeft meer textuur en iets minder gefrituurde babyvoeding vibes. Ben jij wel into gefrituurde babyvoeding dan is dat ook oké.
  • Smelt boter in een goed verhitte koekenpan.
  • Vorm vier ronde ballen van je vis-puree mengsel, druk ze iets plat maar niet zo plat als een hamburger, haal ze licht door de bloem en bak ze goudbruin in de boter.
  • Ik zeg wel dat dit een recept voor 2 is, maar ik eet dit meestal alleen op met wat licht aangemaakte groene salade en de onderstaande saus als ik toevallig room in huis heb. Met mayo, al dan niet zelfgemaakt, doen ze het ook goed.

Voor de saus (optioneel)

  • Haal de fishcakes nadat je ze goudbruin gebakken hebt uit de pan en smelt nog een klont boter in de pan.
  • Blus af met de wijn. Wacht een paar tellen, voeg de room toe en kook een klein beetje in. Maak af met de dragon, zout en peper.
  • Je zou deze saus nog verder kunnen fatsoeneren door eerst wat fijngehakte sjalot en knoflook te fruiten in de pan maar laten we het niet moeilijker maken dan we willen.

Are you looking for this recipe in English? Go to dorothyporker.com for super easy storecupboard fishcakes

Spread the love
  • 4
    Shares


Related Posts

Leave a Comment