Nigel Slater’s Chorizo & Kikkererwten Stoof

Door Mieke
15/05/2019

Één van mijn favoriete recepten sinds wat inmiddels als het ontstaan van de mensheid voelt is Nigel Slater’s stoofpotje van chorizo en kikkererwten.

Ik vond het recept op zijn website toen ik nog in Londen woonde. Het is perfect voor alle weersomstandigheden, maar doet het natuurlijk met name uitstekend in de winter. Bovendien kun je er met gemak teveel van maken en het prima in porties invriezen. Ik heb eigenlijk altijd wel flinke voorraad hiervan in mijn vriezer staan voor dagen waarop ik geen zin heb om te koken.

Nigel serveert dit met brood maar ik vind het met de kikkererwten al wel een maaltijd op zich.

Nigel Slater's Chorizo en Kikkererwten Stoof

Vette Sletten
Het perfecte stoofpotje voor de winter. Aards, met de lichte hitte van chorizo en flink wat diepte door de sherry.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Avondeten
Keuken Brits, Engels, Spaans
Porties 4 personen

Materialen

  • Grote pan met deksel
  • Pollepel

Ingrediënten
  

  • 30 ml - 2 el olijfolie
  • 2 grote uien grof gehakt
  • 4 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 400 gr (bij voorkeur zachte) chorizo van de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven
  • 7 gr - 1/2 el chili vlokken gebruik chipotle voor extra smokiness als je ze kunt vinden
  • 175 ml - 3/4 c droge sherry
  • 8 tomaten in grove stukken gehakt
  • 2 blikken kikkererwten van 400 gr, uitgelekt en schoongespoeld
  • 125 ml - 1/2 c water
  • 1 bosje platte peterselie optioneel

Instructies
 

  • Bak 2 grof gehakte uien op een middenlaag vuur in 30 ml - 2 el olijfolie in een grote pan tot ze glazig beginnen te worden.
  • Voeg 4 tenen dungesneden knoflook en 7 gr - 1/2 el chili vlokken toe en blijf roeren tot de uien zacht en transparant zijn.
  • Roer nu eerst kort 400 gr chorizo in stukken door de ui tot deze wat vet en kleur begint af te geven en voeg dan 175 ml - 3/4 c sherry toe. Breng aan de kook.
  • Voeg 8 grof gehakte tomaten, 2 blikken goed afgespoelde kikkererwten en 125 ml - 1/2 c water toe. Breng opnieuw aan de kook en zet het vuur laag.
  • Laat het geheel nu met de deksel op een kier ongeveer 45 minuten rustig doorsudderen.
  • Serveer met de verse peterselie.

Notities

Nigel Slater's kikkererwten en chorizo stoof blijft ongeveer 3 maanden goed in de vriezer. Je kunt het opnieuw opwarmen in een kleine pan op het fornuis.
Trefwoord chorizo, kikkererwten, nigel slater, stoofpotje, winter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Dorothy Porker © Copyright 2024. All rights reserved.
Close