Vette Sletten – Foodblog

Makkelijke Pasta Puttanesca

Toen ik in Londen woonde leerde een Duits voormalig mannelijk model mij de geneugten van pasta erkennen. Daarvoor was ik er niet zo van, en nog minder van de tomatensauzen.

De eerste pasta die hij voor me maakte was een eenvoudige pasta van ui, knoflook en een blik tomaten, afgemaakt met wat verse basilicum en mozzarella. De tweede was deze puttanesca. Mensen moeten altijd ontzettend giechelen om puttenasca omdat het letterlijk ‘prostituee pasta’ is. Maar van hard werken en continu gezeik over je heen krijgen vanwege je verkozen beroep krijg je honger, dus ik snap wel dat sekswerkers goed moeten eten.

Dus leef je beste leven en maak deze pasta. Ik beloof dat de ansjovis niet eng aanwezig is, ze spelen meer de rol van superzout. Ik heb écht mijn best gedaan maar hoeveel ansjovis ik er ook in keil, mijn puttanesca smaakt altijd gewoon zout en nooit echt vissig.

En als je dan lekker gegeten hebt, doneer dan ook meteen even een klein bedrag aan de Dutch Emergency Fund om sekswerkers te helpen de Corona-crisis door te komen.

Makkelijke Pasta Puttanesca Recept

Pasta puttanesca is een umami-bom van ingrediënten uit je voorraadkasten die op iedereen's vaste repertoire zou moeten staan.
Gang Avondeten, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord ansjovis, Italiaans eten, makkelijke maaltijd, pasta, voorraadkast koken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2

Ingrediënten

  • 140 gr pasta naar keuze, ik ben team linguine
  • 1 el olijfolie
  • 3 medium sjalotjes fijngehakt
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 6 ansjovis filets fijngehakt
  • 1 blik tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 el balsamico azijn
  • 1 tl suiker
  • 2 el kappertjes meer of minder naar smaak
  • 1/2 c Parmezaanse kaas geraspt
  • zout naar smaak
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 blik tonijn op water uitgelekt, optioneel

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een diepe zware pan en fruit de knoflook en sjalot tot ze glazig beginnen te worden. Voorkom aanbranden door continu te roeren en het vuur bijtijds wat te verlagen.
  • Wanneer de knoflook en sjalot glazig beginnen te worden voeg je de ansjovis toe. Blijf roeren tot de ansjovis begint te desintegreren.
  • Dump je blik tomaten met de tomatenpuree in de pan en laat de saus, zachtjes borrelend, in ongeveer een half uur tot de helft inkoken.
  • Breng intussen flink gezouten water aan de kook om je pasta volgens de instructies op de verpakking klaar te maken.
  • Voeg als de saus voor ongeveer de helft is ingekookt de balsamico en de suiker toe en kook nog iets verder in, een minuutje of 2.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper. De saus heeft vaak weinig tot geen zout meer nodig omdat de ansjovis hier al zout genoeg zijn.
  • Roer als laatste de kappertjes en eventueel de tonijn door de saus heen.
  • Giet de pasta af, meng hem door de saus en serveer met een gezonde dosis versgemalen Parmezaan en nog meer zwarte peper.

Are you looking for this recipe in English? Go to DorothyPorker.com for easy pasta puttanesca.

Spread the love
  • 8
    Shares


Related Posts

Leave a Comment