Vette Sletten – Foodblog

Makkelijke Smores Pie


Zoals je misschien kunt zien aan het aantal zoete versus hartige recepten, ben ik meer van het zoute dan van het zoete. Dat gezegd hebbende, de zoetigheid die ik wel lekker vind bestaat meestal voor 100% uit suiker. Meringue en suikerspin waren mijn echte eerste liefdes.

Brakke bakkers verenigt u!

Het helpt niet dat ik een notoir slechte bakker ben. De wereld lijkt te zijn verdeeld in mensen die kunnen koken en mensen die kunnen bakken (en mensen die dat geen van beide kunnen). Ik behoor duidelijk tot de eerste groep. Koken is makkelijk en bestaat veel meer uit gooi en smijt werk dan mensen denken. Smaak iets niet? Dan kun je meestal wel iets erbij gooien om het eetbaar te maken. Bij bakken werkt dat veel minder goed. Ik serveer vaak ‘deconstructed’ baksels omdat ze niet gelukt zijn.

Om hier iets aan te doen heb ik mezelf beloofd dit jaar meer te bakken. Nu blijkt dat Amerikaanse baksels perfect zijn voor idioten zoals ik. Ik heb een glorieuze peach cobbler gebakken, een aantal prachtige Christina Tosi-creaties en een geweldige eerste tarte tatin (die zijn natuurlijk Frans, het succes hiervan was waarschijnlijk meer toe te schrijven aan een maand-lange Bake Off-binge dan aan Amerikaanse invloeden, alhoewel Netflix wel Amerikaans is dus…).

Makkelijke Smores Pie

Voor de verjaardag van een vriendin ‘bakte’ ik ook deze belachelijk lekkere smores-taart ‘gebakken’. Ik ben altijd een kline obsessie gehad met smores, vanwege de marshmallow (100% suiker) situatie. Maar ik kwam er nooit uit wat een goede vervanging voor Graham Crackers zou zijn tot een Amerikaanse vriendin dit voor me uitzocht.

Dit is niet zozeer bakken maar meer dingen bij elkaar gooien. En dat is geweldig.

Makkelijke Smores Pie

Dit is één van de makkelijkste en meest bevredigende dingen die je ooit op tafel kunt zetten. Deze smores pie is perfect voor feestjes, als spectaculair dessert of gewoon omdat je er zin in hebt. Je zou het ingewikkelder kunnen maken, met meringue enzo, maar waarom zou je?
Gang Dessert, Gebak, Voor bij de koffie
Keuken Amerikaans
Trefwoord amerikaans gebak, amerikaanse pie, Gebak, pie, smores, smores pie
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
2 uur
Porties 10

Ingrediënten

Voor het 'deeg'

  • 2 c Nizza koekjes of soortgelijk, met kokos vind ik ze net iets lekkerder want kokos. Digestives werken ook - fijngemalen
  • 1/2 c ongezouten boter gesmolten

Voor de vulling

  • 3/4 c room
  • 1/4 c melk
  • 275 gr pure chocola in stukken- andere smaken werken ws ook, voor kinderen zal puur ws iets te heftig zijn
  • 1/2 tl vanille extract je kunt ook echte vanille gebruiken
  • snufje zout
  • 2 grote eieren losgeklopt
  • marshmallows grote, hoeveel je er nodig hebt hangt van jou af
  • 1 shot donkere rum optioneel, niet als er kinderen mee eten natuurlijk

Instructies

Om de bodem te maken

  • Verhit je oven voor op 160C.
  • Meng de fijngemalen biscuits met de boter.
  • Druk het mengsel rondom in een pie-vorm. Je moet het zo aandrukken dat het goed dicht op elkaar zit en niet uit elkaar valt na het bakken. Vergeet het randje omhoog niet.
  • Bak de bodem nu 8-10 minuten in de oven. Blijf er wel even bij omdat de bovenste randjes snel aanbranden als je even niet op let.

Om de vulling te maken

  • Verhit de room en melk samen in een steelpan op een laag vuur.
  • Smelt de chocolade in het warme room-melk mengsel.
  • Haal de pan van het vuur en roer nu de vanille, het ei en het zout erdoor tot een egale massa. Let erop dat je de eieren pas toevoegt als de chocola en room wat zijn afgekoeld, ander krijg je roerei. Voeg je rum toe, dan is dit jouw moment.
  • Giet de chocoladevulling in de voorgebakken bodem en bak de pie 15-20 minuten door. De chocola moet niet meer wiebelen als je hem uit de oven haalt. Maak eventueel een afdakje van aluminiumfolie als de randen beginnen aan te branden terwijl de vulling nog niet uitgehard is.
  • Haal de pie uit de oven.

Voor de topping

  • Knip je marshmallows doormidden en verdeel ze (met de geknipte kant naar beneden) over je pie. Hoe meer je erop kunt proppen hoe beter. De pie moet helemaal bedekt zijn.
  • Zet je oven op de grill-stand en verlaag het rek een treetje.
  • Zet je pie nu in de oven. Blijf erbij staan in de Bake Off power squat om te voorkomen dat de marshmallows aanbranden, dit kan ineens heel snel gaan! Je kunt de pie af en toe een beetje keren voor een gelijkmatige kleur. Haal je pie uit de oven VOOR de marshmallows aanbranden (duh).
  • Geef je even over aan de lichte teleurstelling wanneer de marshmallows in beginnen te zakken. Je kunt de pie 2 uur laten afkoelen voor je eraan begint, warm is hij ook lekker.

Are you looking for this recipe in English? Go to Dorothy Porker for easy as smores pie.

 

Spread the love
  • 10
    Shares


Related Posts

Leave a Comment