Ik moet eens in de maand in het centrum van Amsterdam zijn. Omdat ik goed ingeburgerd en minder goed in financiële doen ben reis ik vroeg zodat ik korting krijg. Maar dan moet ik nog wel iets eten.
Eten rond Amsterdam CS
De eerste keer dat ik op deze wijze naar Amsterdam moest kwam ik er opnieuw achter dat er rond Amsterdam Centraal echt niks fatsoenlijks te vreten is. Tenzij je ontzettend van Nutella-wafels of fastfood ketens houdt dan (wat ook prima is, als je daarvan houdt, niet dat dat soort tenten alle grote steden ter wereld overnemen en reizen een stuk minder interessant hebben gemaakt).
Die eerste keer leidde dat tot een paniekaanval die ik gelukkig kon inperken met een korte meditatie-oefening en (in mindere mate) met kipnuggets van 5 euro. De tweede keer besloot ik zelf iets mee te nemen. En zo is deze salade geboren.
Mexico: The Cookbook
Dit recept is geïnspireerd door een bonensalade uit Mexico: The Cookbook en de inhoud van mijn koelkast. Het origineel is een bonensalade met gebakken champignons, geroosterde paprika, verse peterselie en een balsamico dressing, maar dat was dus niet wat er in de koelkast lag.
Omdat deze salade nog minder werk is, er hoeft immers niets gebakken of geroosterd te worden, is het echt een blijvertje geworden dat prima mee op reis kan en zowel als bij- als hoofdgerecht prima tot zijn recht komt.
Mango, Bonen en Feta Salade
Materialen
- Mes, om de mango te snijden
- Kom, schaal, bord, etc.
Ingrediënten
- 1 mango in blokjes
- 60 gr - 1/2 c kikkererwten uitgelekt en goed afgespoeld
- 60 gr - 1/2 c kidneybonen uitgelekt en goed afgespoeld
- 60 gr - 1/2 c cannelini of boterbonen uitgelekt en goed afgespoeld
- 1 bosje koriander grof gehakt
- 75 gr feta in blokjes, laat weg of vervang voor vegan kaas om dit recept vegan te maken
- 30 gr - 1/4 c ingelegde jalapenos in stukjes, meer of minder naar smaak
- sap van 1 limoen
Instructies
- Meng alle ingrediënten samen in een kom, schaal, bord, whatever.
- Tadaaaa: salade!