Pasta Met Gerookte Oester, Doperwtjes & Salie

Door Mieke
07/06/2023

Ik zag de post van Diana Henry over spaghetti met gerookte ansjovis, chili-paneermeel en spiegelei en wilde meteen iets soortgelijks maken.

Ik heb de gerookte ansjovis vervangen door gerookte oesters, want die heb ik wel (maar als iemand mij kan vertellen waar ik gerookte ansjovis kan vinden, ben ik een en al oor). Ik heb ook wat salie toegevoegd omdat ik omkom in de salie en omdat het gelukkig ook nog heel erg lekker is. Erwten waren in het seizoen.

Ik gebruik linguine in plaats van spaghetti, omdat ik dit de beste vind van alle andere langwerpige pastavormen. Natuurlijk kun je elke pasta gebruiken die je wil, maar ik denk dat een pasta met lengte hier het meest op z’n plaats is.

Ik wilde het geheel afmaken met een zacht gekookt ei, maar ik had mijn timing verprutst, dus at ik het met een net iets harder dan ik zou willen ei dat niet op de foto staat.

Maak het jezelf nog lekkerder en roer er een schepje Trouble&Spice Ciao Bella chili crisp doorheen. Gebruik kortingscode ‘DorothyPorker’ bij het uitchecken of gebruik de onderstaande link, dan zou de korting automatisch moeten worden toegevoegd aan je mandje.

Let op: ik gebruik één pan om mijn eieren, erwten en pasta te koken. Je zou drie pannen kunnen gebruiken als je daar behoefte aan hebt.

Pasta met gerookte oester, doperwten & salie

Vette Sletten
Een door Diana Henry geïnspireerde snelle en heerlijke zomerse, rokerige, pittige pasta.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1

Materialen

 • 1 Grote pan
 • 1 Medium Koekenpan
 • 1 Schuimspaan of soortgelijk
 • 2 Kommen gevuld met koud kraanwater

Ingrediënten
  

 • 1 ei op kamertemperatuur (zie notities)
 • 150 gr doperwtjes vers of uit de diepvries
 • 80 gr pasta naar keus ik gebruik linguine
 • 1 1/2 T olijfolie
 • 6 blaadjes salie
 • 1/2 C panko of vers broodkruim
 • 1 snufje pul biber meer naar smaak, chili-vlokken werken ook
 • 1 blikje gerookte oesters uitgelekt
 • zout en peper naar smaak

Instructies
 

 • Breng een grote pan water aan de kook. Zet, zodra het water kookt, het vuur middelhoog, laat het ei in voorzichtig inglijden en kook 6 minuten. Haal het ei met een schuimspaan uit het water en plaats het in een van de kommen gevuld met koud kraanwater om te voorkomen dat het verder kookt.
 • Zout het water nu en doe er 150 gram verse of diepvrieserwten in en kook deze zachtjes gedurende 3 minuten. Verwijder het met een schuimspaan en plaats het in de andere kom gevuld met koud kraanwater.
 • Breng het water in de pan weer aan de kook en kook je pasta volgens de instructies op de verpakking.
 • Verhit intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg 1 1/2 T olijfolie toe. Bak 6 salieblaadjes hierin tot ze knapperig beginnen te worden, en voeg 1/2 C panko of broodkruim en een snufje pul biber toe. Zet nu indien nodig het vuur iets lager. Bak, onder voortdurend roeren om aanbranden te voorkomen, tot het broodkruim goudbruin is gekleurd.
 • Giet de erwten en de gekookte pasta af en meng ze met het geroosterde broodkruimelmengsel en de gerookte oesters. Proef en breng indien nodig op smaak met extra zout, peper of pul biber.
 • Breek en pel het zachtgekookte ei en leg het op de pasta. Eet smakelijk.

Notities

 • Als je een ei uit de koelkast gebruikt, Google dan de kooktijd voor een zachtgekookt ei. 
Trefwoord diana henry, makkelijke maaltijd, oesters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
Dorothy Porker © Copyright 2024. All rights reserved.
Close