Vette Sletten – Foodblog

‘Hash’ van Boudin noir of bloedworst met spruitjes


Zoals je in mijn recept voor Boudin noir taco’s hebt kunnen lezen moest ik laatst van wat bloedworst af. En hoewel die taco’s echt geweldig waren leek het mij zonde om alleen maar taco’s te eten. Dus ging ik op zoek naar meer.

Een beetje van mezelf en een beetje van Closet Cooking

Iets anders waarvan ik besloten had dat het moest bestaan, was Boudin noir hash. ‘Hash’ is in dit geval niet dat spul dat nog steeds niet legaal is in Nederland, maar wat je wel overal kunt krijgen. Maar een Amerikaans brunchgerecht van aardappelen en vlees (meestal corned beef) met daarbij eigenlijk altijd wel een ei. Ik ben er gek op, en hash is eigenlijk de enige reden waarom ik een skillet in huis heb gehaald want daar maak je het het makkelijkst in.

Er bestaan wel al Boudin noir recepten, maar die klonken allemaal maar matig. Dus heb ik me laten inspireren door de zoete aardappel-spruitjes hash van Closet Cooking, die erg lekker is (en zonder bacon ook nog eens vegatarisch) en daar zelf nog wat bij bedacht.

Hash van Boudin Noir of bloedworst met spruitjes

Een stevig ontbijt, lunch of brunch recept gebaseerd op de Amerikaanse klassieker. Niet die hash dus, maar die andere.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Gang: Avondeten, Brunch, Lunch, Ontbijt
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: amerikaans, bloedworst, boudin noir, brunch, lunch, ontbijt, spruitjes
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 grote aardappelen geschild en in blokjes gesneden of geraspt
  • olijfolie of boter
  • 1 ui in dunne ringen
  • 100 gr spruitjes schoongemaakt en gehalveerd
  • 100 gr Boudin noir of bloedworst, in grove stukken
  • scheutje Worcester-saus optioneel, niet voor naar de winkel gaan als het alleen hiervoor is
  • 2 eieren zoals jij ze het liefst hebt, ik vind zelf gepocheerd, zachtgekookt of gebakken het lekkerst, zolang het geel nog zacht is
  • Sriracha of andere hot sauce, om het af te maken

Instructies

  • Kook de aardappelen 5 minuten voor en giet ze af.
  • Smelt wat boter of olijfolie in een warme koekenpan (gietijzer als je 'm hebt) en fruit de ui langzaam zacht.
  • Voeg nu de spruitjes en aardappel toe en doe het vuur omhoog zodat alles echt flink wat kleur krijgt.
  • Als er wat kleur op zit kun je het vuur weer wat lager zetten en de Boudin noir toevoegen. Breng het geheel op smaak met zout, peper en Worcester-saus (die je nog steeds niet hoeft te halen als je het niet al in huis hebt).
  • Meng alles goed door elkaar, verdeel het in een gelijke laag en druk het goed aan.
  • Laat het geheel nu 5 minuten echt goed aanbakken zonder eraan te zitten, voordat je de boel omkeert. Laat het dan nog 5 minuten weer goed aanbakken. Keer om, Etc. Etc. Tot het de textuur heeft die jij lekker vindt.
  • Serveer de hash met eieren zoals jij ze het liefst hebt, zolang het geel maar lekker druipt en maak het af met Sriracha.

Are you looking for this recipe in English? Go to DorothyPorker.com for Boudin noir or black pudding and Brussel sprout hash.

Spread the love
  • 6
    Shares


Leave a Comment