Vette Sletten – Foodblog

Indonesische Gado Gado Salade

Gado Gado - Indische Salade Recept | Vette Sletten Foodblog

Ik vond gado gado nooit echt lekker tot ik me besefte dat ik de groenten die ik niet lekker vind er ook gewoon uit kan laten. Sindsdien heb ik de perfecte groente combinatie voor gado gado wat mij betreft geperfectioneerd.

Het was het eerste gerecht dat ik standaard klaar maakte wanneer er vegetarische vrienden kwamen eten. Dit jaar kwam ik erachter dat je de trassi kunt vervangen door miso zodat gado gado ook voor vegan vrienden geschikt is.

Gado Gado - Indonesische Salade | Vette Sletten Foodblog

Ik gebruik de saus ook om een gado gado coleslaw te maken voor mijn Indische kip met wafels. En ik vervang daarnaast het ei voor krokante oven gebakken tofu, zelfgebakken of van de toko, voor veganistische vrienden.

Gado Gado - Indonesische Salade

Maak deze klassieke Indonesische salade voor je vegetarische en veganistische vrienden. Of gewoon voor jezelf.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Gang: Avondeten, Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Aziatisch, Indisch, Indonesisch
Trefwoord: gado gado, indisch, indonesisch, maaltijdsalade, Vegan, vegetarisch

Ingrediënten

Voor de saus

  • 2 sjalotjes fijngehakt
  • 3 lomboks ontzaad en fijngehakt
  • 3 knoflooktenen fijngehakt
  • 2 tl trassi van de toko
  • 1/2 tl laos poeder of 3/4 cm vers geschilde en geraspte laos
  • 1 1/2 tl asem van de toko
  • 2 el gula djawa van de toko
  • 1 tl zout
  • 7 el pindakaas
  • 3 blaadjes djeruk purut van de toko
  • 1/4 blok santen van de toko
  • 1 el ketjap manis van de toko

Voor gewone gado gado

  • sla naar keus ik vind zelf little gems het lekkerst
  • 1 gekookt ei per persoon
  • tofu puffs zoveel als je wilt
  • 1 c taugé schoongemaakt of niet, in elk geval niet gekookt
  • 2 c krieltjes gekookt in de schil
  • 1/2 komkommer in dunne plakken

Voor de coleslaw

  • 1 c rode kool geraspt
  • 1 c witte kool geraspt
  • 1/2 c wortel geraspt
  • 3 bosuitjes in dunne ringen

Instructies

  • Breng in een steelpan de sjalotjes, lombok, knoflook, trassi, laos, asem, djeruk purut, gula djawa en het zout aan de kook met een grote mok water.
  • Roer de pindakaas door het mengsel.
  • Breng opnieuw aan de kook, voeg nu de santen blok toe en roer tot deze volledig opgelost is.
  • Maak af met de ketjap manis voor een mooie glans.
  • Roer wanneer de saus volledig is afgekoeld de saus door de kool, wortel en bosui voor Indische kip met wafels. Of voeg een flinke dot toe aan een mooi bord met gemengde groente, tofu, ei en gekookte krieltjes.

Are you looking for this recipe in English? Go to DorothyPorker.com for classic Indonesian gado gado salad.

Spread the love
  • 4
    Shares


Related Posts

Leave a Comment