Vette Sletten – Foodblog

Vegan Zoete Aardappel en Harissa Tofu Tacos

Meneer Sletten was een paar weken geleden een weekendje de hort op met z’n werk. Dus besloot ik wat brood voor mezelf te bakken, daar goeie zoute Franse boter bij te kopen en er ook nog wat agressieve knoflook dips bij te maken.

Het probleem is alleen dat mijn brood nog niet zo goed is dat het op dag 2 ook nog lekker is. Laat staan op dag 3. Dus daar zat ik dan. Met een emmer hummus en harissa en niks om het op te smeren. Dacht ik tenminste.

Drommels, drommels, drommels

Gelukkig herinnerde ik me dat er nog een zoete aardappel lag te vergaan een keukenkastje. En ik heb altijd wel een zak tortilla’s liggen om iets in te proppen of om op te bakken als ik zin heb in chips.

En zo kwam het helemaal goed met deze geïmproviseerde vegan zoete aardappel en harissa tofu taco’s. De fotografie is deze keer niet zo geïnspireerd, maar het eten maakt dit ruimschoots goed. Ik heb dit zelf vrijwillig en met veel plezier drie dagen achter elkaar gegeten.

Je hebt het volgende nodig

Zoete Aardappel en Harissa Tofu Taco's

Een vegan taco met vullende zoete aardappel uit de oven, romige zelfgemaakte kikkererwten-knoflook dip en krokante pittige harissa tofu.
Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd30 min
Gang: Avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Arabisch, Mexicaans, Midden Oosters, Vegan, Vegetarisch
Trefwoord: harissa, taco's, tofu, Zoete Aardappel, zoete aardappel friet
Porties: 2

Ingrediënten

  • 4 el kikkererwten-knoflook dip of meer naar smaak, zie bovenstaande link
  • 4 el harissa of meer naar smaak, zie bovenstaande link
  • 500 gr tofu-gehakt zie de link hierboven, je kunt ook (nep) gehakt uit de super gebruiken als je dat fijner vind
  • 1 el maizena
  • 1 zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden
  • zout naar smaak
  • zonnebloem olie
  • 4 tortilla's ik vind zelf mais tortilla's het lekkerst, maar gebruik wat je hebt liggen
  • bosje peterselie optioneel

Instructies

Voor de zoete aardappel

  • Bedek de zoete aardappel blokjes dunnetjes met olie en 1/4 van de maizena. Zout ze pas als ze uit de oven komen, anders worden ze niet krokant.
  • Bak de aardappelblokjes op een bakplaat met wat bakpapier in ongeveer 20-30 minuten krokant in de oven. Hou ze goed in de gaten want soms branden ze ineens heel snel aan. Je wil net wat kleur op de randjes gaan zien.
  • Denk je bleh saai ongekruide zoete aardappel? Dan kun je de blokjes ook kruiden, kijk voor inspiratie bijvoorbeeld even bij mijn recepten voor zoete aardappel friet of burrito's hierboven. Ik vind zelf dat er met de harissa en kikkererwten-knoflook dip al genoeg gebeurt aan smaken.

Voor de tofu

  • Bak de tofu volgens de instructies uit mijn recept.
  • Meng de krokante tofu in een kom met de harissa tot alle tofu gelijkmatig bedekt is met de saus.

De taco maken

  • Verhit je tortilla's zoals jij dit normaal zou doen. Ik bak ze zelf in een droge pan met anti-aanbaklaag tot ze net krokant beginnen te worden.
  • Stel nu je tortilla samen: smeer met de achterkant van een eetlepel een flinke laag van de kikkererwten knoflook dip op je tortilla, voeg hier een paar lepels van de krokante harissa tofu en zoete aardappel aan toe en en maak het af met een handje peterselie.

Are you looking for this recipe in English? Go to DorothyPorker.com for vegan sweet potato and harissa tofu tacos.

Spread the love
  • 6
    Shares


Related Posts

Leave a Comment