Vette Sletten – Foodblog

Mexicaanse Boudin Noir of Bloedworst Tacos

De familie van Mr. Sletten heeft een vakantiehuisje in Frankrijk, waar een paar van de lekkerste worsten te vinden zijn. Sinds mijn schoonmoeder (niet bij de wet, maar wel bij het gemak van haar zo noemen) ontdekt heeft dat ik into worst ben neemt ze dan ook regelmatig een bosje voor je me mee. Mijn bestelling bestaat standaard uit eendenworst, merguez, chorizo en Boudin noir.

Boudin noir wordt echter altijd in één groot stuk geleverd en Mr. Sletten blieft het niet, dus ik had een plan nodig. Boudin noir is onwijs heftig en zonder iets erbij voor mij niet echt te doen.

Tacos de Moronga: Bloedworst Tacos

Gelukkig bood Google uitkomst en vond ik al snel deze geweldige bloedworst tacos online. Er is vast onderscheid tussen Boudin noir, Britse en Mexicaanse ‘black pudding’ en onze eigen bloedworst, maar het is allemaal bloed met vet dus wat zou het. Zeg ik terwijl ik nog nooit echte tacos de moronga op heb.

Het recept ziet er misschien ingewikkeld uit, maar dat valt reuze mee. Je hebt het zuur van de ingelegde sjalotten en de limoen wel echt nodig. En je moet ook écht je tortilla’s frituren, anders is het gewoon een stuk minder. Nodig ook iemand uit om mee te genieten want uiteindelijk is het behoorlijk feestelijk allemaal.

Bloedworst eng? Sorry

Helaas heb ik voor dit recept geen alternatief voor mensen die liever een andere proteine eten. Ik denk niet dat je met gehakt bijvoorbeeld hetzelfde resultaat bereikt. Wellicht biedt één van mijn andere taco-recepten uitkomst.

Ben je wel onwijs into bloed(worst), probeer dan ook zeker mijn recept voor ‘hash’ van Boudin noir en spruitjes.

Mexicaanse Boudin Noir Taco's

Rjike Boudin noir taco's met verfrissende ingelegde sjalotten. Perfect voor een onderonsje tussen avontuurlijke eters.
Gang Avondeten, Lunch
Keuken Mexicaans
Trefwoord black pudding, bloedworst, boudin noir, mexicaans, taco's
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 2

Ingrediënten

  • 75 gr Boudin noir in grove stukken, bloedworst werkt ook
  • 1 tomaat in kleine blokjes
  • 1/2 groene paprika in kleine blokjes
  • 1/2 ui fijngehakt
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 10 kleine tortillas mais werkt het beste, let op: deze zijn groter dan in Mexico, dus snijdt ze eventueel bij naar een diameter van 10 centimeter
  • 1 el chilipoeder bij voorkeur versgestampt van gedroogde anchochilies, je bent op zoek naar rokerige, zoete hitte
  • zonnebloemolie of andere neutrale olie om in te bakken (geen olijfolie dus)

Voor de ingelegde sjalotten

  • 1/2 netje sjalotten in dunne ringen gesneden
  • 1/4 c appel azijn
  • 2 el suiker
  • zout

Om het af te maken

  • 1 lombok zadenlijst verwijdert en in flinterdunne ringen gesneden
  • bosje koriander
  • limoen in partjes

Instructies

Voor de sjalotten

  • Meng de azijn met de suiker en het zout in laat deze in een kleine steelpan langzaam opwarmen.
  • Wanneer de azijn net tegen de kook aan komt, haal je 'm van het vuur af en giet je deze over de sjalotten (in een hittebestendige schaal of een glazen potje). De sjalotten kunnen hierna in de azijn weken en rustig afkoelen.

Voor de Boudin noir

  • Verhit wat olie in een koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook.
  • Wanneer de ui en knoflook doorzichtig beginnen te worden kun je de tomaat en paprika toevoegen.
  • Als de tomaat en de paprika zacht beginnen te worden voeg je de Boudin noir of bloedworst toe. Bak het geheel goed door tot de Boudin noir gaar is, dit duurt zo'n 5 tot 10 minuten. Haal het van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit nu een dunne laag olie in een tweede koekenpan en voeg hier de chilipoeder aan toe.
  • Als de olie en chili goed warm en geurig zijn geworden kun je de tortilla's hierin bakken. Ze moeten niet krokant worden, meer doorweekt in olie (ja echt), goudbruin, met her en der een krokantje, zoals ze dat op TV zo smerig noemen.
  • Om ze op te peuzelen neem je twee tortillas (zo doen ze dat in Mexico). Die plaats je op elkaar. Daarop leg je dan een paar eetlepels van het Bloedworst mengsel, een paar sliertjes ingelegde sjalot, nog iets minder ringetjes lombok, wat koriander en een fijne kneep limoensap.

Are you looking for this recipe in English? Go to DorothyPorker.com for Mexican Boudin noir or black pudding tacos.

 

Spread the love
  • 7
    Shares


Related Posts

Leave a Comment